Anna Kinberg Batra. Foto: Janerik Henriksson/TT

Moderaterna i Skaraborg försiktiga angående Batra

"Jag tror inte att det är bra att man bara fokuserar på en person redan nu"
1:27 min

Allt fler moderater går nu ut och säger att de vill ha Anna Kinberg Batra som ny partiledare. Men i Skaraborg är de mer försiktiga visar en rundringning som P4 Skaraborg har gort.

Bertil Jonsson är moderat och är kommunstyrelsens 2:e vice ordf i Lidköping, och han tycker att man borde söka mer efter egenskaper än personer.

– Vi har inte låst oss personmässigt. Vi har mer fört diskussionen utifrån vilka egenskaper vi önskar hos en partiledare. Vår uppfattning är det är oerhört angeläget att vi får en partiledare som har hela landet som sitt arbetsfält.

Besitter Batra dom här egenskaperna tycker du?

– Hon är ju från huvudstaden naturligtvis. Vi väger både hennes och andra alternativ i våra diskussioner.

Både moderaterna från Gävleborg och Helsingborg har gått ut och sagt att de vill ha Anna Kinberg Batra som ny partiledare, och även MUF har stämt in i nomineringen. Men i Skaraborg så verkar Moderaterna inte vilja ge iväg någon favorit innan dess att nomineringen ska vara inne den 15:e november. Och i många kommuner så har man inte ens börjat diskutera ämnet i partiet sinsemellan än.

Linn Brandström, ordförande för moderaterna i Töreboda, tycker att både medierna och föreningarna i landet ska lugna sig med att prata om Kinberg Batra som Reinfeldts efterträdare redan nu.

– Jag tror inte att det är bra att man bara fokuserar på en person redan nu. Jag tycker att det ska vara öppet och att man får tillräckligt med tid på sig att hitta den rätta kandidaten. Det kanske är Anna Kinberg Batra som är den bästa kandidaten men det kanske inte är det också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".