Jesper Hultman, glad målskytt i Skövde IK. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg/Sveriges Radio
Ishockey

Skövde IK serieledare efter tio raka

Jesper Hultman Skövde IK: Kul att få göra lite mål
1:29 min

Skövde IK vann sin tionde raka seger i hockeyettan då man slog gästande Borlänge med hela 9-3 i Billingehov efter periodsiffrorna 2-3, 4-0 0ch 3-0. Detta innebär att laget nu leder serien, om än tillfälligt.

Det var till två tredjedelar en riktigt bra match från Skövdes sida. Om man räknar bort den första perioden så var det riktigt underhållande med flera spektakulära mål från hemmaspelarna. Bland annat i två numerära underlägen där Jesper Hultman visade kyla och satte två puckar. Än värre var dock Johan Erkgärds som gjorde tre.

Skövdes styrka är jämnheten i laget samtidigt som man har vissa toppar som producerar. Och att man ligger i toppen av tabellen är ingen tillfällighet. Fortsätter det så här kan det gå riktigt långt.

- Vi jobbar på bra och kämpar för varandra, och vi gör ofta det som vi bestämt, menade Jesper Hultman.

- Det är olika femmor som producerar hela tiden, avslutade Jesper.

Tränaren Fredrik Ljunggren kan inte vara annat än nöjd. - Det var en härlig seger och en härlig lördagsunderhållning vi bjöd på, menade han. Kul med den tionde raka segern också, fortsatte han.

Skövde IK - Borlänge HF 9 - 3 (2-3, 4-0, 3-0)

Skövde IK: Johan Erkgärds 3, Jesper Hultman 2, Oskar Back, Max Örnskog, Robin Klasson, Anton Lindgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".