Tävlingen i Kanada blev en strulig tillställning för Viktoria Helgesson. Arkivfoto: Vadim Ghirda/TT
KONSTÅKNING

Dräkten sprack för Helgesson

Det blev en tuff och påfrestande helg för konståkerskan Viktoria Helgesson vid Grand Prix tävligen Skate Canada som avgjordes i Kelowna och där det till sist blev en elfte plats för den äldre Helgesson systern.

Helgen inleddes i moll där mycket runtomkring strulade. Först blev det stora förseningar i flygresan till Kelowna och när väl det korta programet kördes så sprack Viktorias dräkt sönder vilket gjorde att hon tappade tid och därmed också poäng.

Men i det fria programet repade hon nytt mod och genomförde det på ett fint sätt och slutade till sist på totalt 139,67 poäng vilket var hennes bästa resultat så här långt den här säsongen.

Helgesson skriver på sin blogg att det tog hårt både mentalt och fysiskt när hennes klänning gick sönder, men att hon ändå är nöjd då hon kunde hålla ihop det fria programet på ett bra sätt.

Härnäst väntar nu en Grand Prix tävling i Shanghai för Viktoria Helgesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".