ISHOCKEY

Första fullpoängaren för Grästorp

Grästorp tog sin första trepoängare för säsongen borta mot Lindlöven. GIK segrade med 3-1 efter att Carl Johan Svensson stått för två mål och målvakten Robin Andersson var matchens lirare.

Grästorp har haft en riktig skräcksäsong så här långt men kanske kan en ljusning vara på väg efter en vinst på själva alla helgon helgen.

Carl-Johan Svensson inledde målskyttet i 3-1 segern redan fem minuter in i matchen och ledningen utökades till 2-0 i uppstarten av den andra akten genom Jacob Bertilsson. Båda fullträffarna kom i power play.

Lindlöven reducerade kort därefter men målfarlige Carl Johan Svensson satte 3-1 med knappt sex minuter kvar av mittenperioden.

GIK höll sen undan i sista perioden där hemmalaget aldrig lyckades få in en reducering.

Målvakten Robin Andersson var växte ut till ett spöke i målet för Lindlöven och tog totalt 36 av 37 skott och fick mycket riktigt pris som matchens bäste spelare.

Grästorp är trots segern sist i tabellen men har nu bara två pinnar upp till närmaste lag som är Surahammar och Forshaga.

Matchfakta:
Lindlövens IF - Grästorps IK 1 - 3 (0-1, 1-2, 0-0)

Period 1: 0-1 (05:15) Carl-Johan Svensson (Niklas Bunnstedt) powerplay (5-4)
Skott: 10-8.

Period 2: 
0-2 (01:44) Jacob Bertilsson (Carl-Johan Svensson, Lars Andersson) powerplay (5-4), 1-2 (04:28) Patrik Nyman (Christian Hägg, Oliver Styf) powerplay (5-4), 1-3 (14:20) Carl-Johan Svensson (Jacob Bertilsson, Jesper Sellin)
Skott: 14-8.

Period 3:
Skott: 13-7.
Totalt: 37-23.

Utvisningar: Lindlövens IF 5x2 min., Grästorps IK 3x2 min.
Domare: Christopher Joandén, Karlstad

Publik: 282

Matchens lirare, 
Lindlövens IF: Zebastian Ilestedt Matchens lirare, 
Grästorps IK: Robin Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".