Foto: Janerik Henriksson / TT
HANDBOLL

Misstänkt rasism under Skadevi cup

Tävlingsledningen för Skadevi cup i handboll har anmält att ett lag från Skövde utsattes för rasistiska påhopp under en match i ungdomsturneringen i helgen.

Enligt Skövde Nyheters nättidning så ska vuxna personer i publiken ha fällt rasistiska kommentarer om en av de unga spelarna.

Enligt uppgift till tidningen så blev det bråkigt på planen under matchen som spelades mellan ett lag från Skåne och ett Skövdelag och det var i samband med det som Skånelagets publik ska ha fällt djupt nedsättande och rasistiska kommentarer.

Henrik Berggren som ingår i Skadevi cups tävlingsledning säger att om uppgifterna stämmer så är det jätteallvarligt och fruktansvärt att det pågår under en match i ungdomshandboll.

Händelsen kommer att anmälas till Skånes handbollförbund som i sin tur kommer få ta beslut om en eventuell bestraffning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".