Tommy Andersén var fast besluten att inte släppa mannen ur sikte. Foto: Carin Fock / Sveriges Radio.

Följde efter tjuv i 1,5 timme

"En gång försökte han springa ifrån mig"
1:29 min

Tommy Andersén från Skara upptäckte en främling i sin hall. När mannen blev upptäckt försvann han snabbt, men Tommy följde efter - i en och en halv timma.

Tommy Andersén hade precis tagit en dusch när han såg en rörelse utanför den öppna dörren. I hallen stod en okänd man och sa att han kom från hemtjänsten. Men när Tommys fru bad om mannens legitimation drog han sig mot lägenhetsdörren och försvann. Då tog Tommy beslutet att följa efter mannen.

– Jag ska inte ge mig. Om det så ska ta hela söndagen så ska jag gå efter honom till polisen kommer, berättar Tommy Andersén att han tänkte.

– Vi vandrade runt i Skara i en och en halv timma ungefär, till polisen kom. En gång försökte han springa ifrån mig, men jag sa till honom, "Det är ingen ide".

Mannen är nu misstänkt för stöld och Tommy Andersén vill uppmana andra skaraborgare att se till att ytterdörren är låst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".