FOTBOLL

Thorvald tvingas lämna IFK Skövde

"Det känns som en dolk i ryggen"
7:47 min

IFK Skövde fotboll sparkar sin tränare Mikael Thorvald trots att laget vann division 3 och tog klivet upp i division 2 den gångna säsongen. Nu lutar allt åt att det blir den tidigare Tidaholm GoIF tränaren Kjell Trakosdjanac som tar över laget.

Thorvald hade ett år kvar på sitt kontrakt med IFK Skövde men föreningen valde att använda en klausul som gjorde att kontraktet kunde sägas upp.

I morse fick Thorvald beskedet som gjorde honom både överraskad och upprörd.

– Jag känner att jag blivit förd bakom ljuset. Det har gått rykten om att andra tränare är på väg in och då har jag ställt dem (sportgruppen) mot väggen och frågat om det verkligen stämmer och då har de blånekat och sagt att jag är deras förstaval, säger Mikael Thorvald som bara fick göra en säsong i IFK Skövde efter det att han hämtades från IFK Värsås.

– Det känns taskigt utfört om jag ska vara helt ärlig. Lite som att få en dolk i ryggen.

IFK Skövdes ordförande Joakim Wendt säger till klubbens hemsida att det inte är någon schism som ligger bakom beslutet utan att föreningen bestämt sig för att ändra inriktning på verksamheten för A-laget, och vill ha en tränare som i första hand kan utveckla ungdomarna som nu tar steget upp i A-lagstruppen.

Enligt Wendt så förhandlar IFK Skövde nu med ny tränare som man hoppas göra klart med inom kort.

Officiellt så är det inte klart vem som nu tar över IFK Skövde men en tränare som är högaktuell är Kjell Trakosdjanac som nyligen fick lämna Tidaholms GoIF efter att laget misslyckades att ta klivet upp i division 3.

Trakosdjanac vill själv inte ge någon kommentar till P4 Skaraborg men han vill heller inte dementera att det är han som ska ta över IFK, och enligt flera källor så är det Trakosdjanac som ligger närmast till att träna laget nästa säsong.

Innan han coachade Tidaholms GoIF så tränade Trakosdjanac framgångsrikt Tibro AIK i fem år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".