ISHOCKEY

Viktig seger för Mariestad Bois

Mariestad Bois knappade in på lagen ovanför allettan strecket tack vare 4-1 hemma mot Lindlöven och Bois har nu fem poäng upp till strecket.

Segern var lika skön som viktig för Mariestad som riskerade att halka efter rejält om det blivit förlust i hemmamötet mot Lindlöven.

Det var också mållöst och ovisst fram till sex minuter in i andra perioden då Marcus Green gav Bois ledningen med 1-0. Något som stod sig inför sista tredjedelen.

Där satte Mariestad in ett tidigt ryck och formstarke Erik Olsson utökade till 2-0 innan målfarlige Tony Söderman utökade till 3-0 drygt sju minuter in i sista akten.

Lindlöven, som bara vunnit tre av tolv matcher, skapade spänning via en 3-1 reducering med halva tredje perioden kvar att spela.

Men Bois kunde freda sig och Adam Willigs mål i power play i slutet av matchen gav upphov till ett högt segerjubel inför drygt 800 personer i Katrinhallen.

Mariestad ska även tacka sin burväktare Andreas Ollikainen för fullpoängaren. Han hade en svettig afton och motade 39 av de 40 skott som avfyrades mot honom, och Ollikainen valdes mycket riktigt till lagets bäste spelare.

I och med segern så knappade nu Bois in en poäng till lagen ovanför allettan strecket.

Det är fem poäng upp till Tranås som har den fjärde och sista platsen till allettan. Smålänningarna slog Skövde IK med 5-3 och passerade därmed Kumla som i sin tur föll med 0-2 borta mot Borlänge.

Matchfakta:
Mariestad BoIS - Lindlöven 4 - 1 (0-0, 1-0, 3-1)

Period 1:
Skott: 12-9.

Period 2: 1-0 (06:00) Marcus Green (Mikael Alba, Jonas Pontusson) powerplay (5-4)
Skott: 15-15.

Period 3: 
2-0 (03:31) Erik Olsson (Marcus Green) powerplay (5-4), 3-0 (07:15) Tony Söderman (Jonas Pontusson, Mathias Mörk), 3-1 (09:25) Alexander Kovalonok (Christian Hägg, Henrik Warman), 4-1 (19:27) Adam Willig (Erik Olsson) powerplay (5-4)
Skott: 14-16.
Totalt: 41-40.

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 6x2 min., Lindlövens IF 8x2 min.
Domare: Christian Ewertzon, Brämhult.
Publik: 836

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Andreas Ollikainen, Lindlövens IF: Lucas Frey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".