Andreas Magnusson från humorkollektivet Kass humor oerhört glad över priset Guldnyckeln vid kulturgalan i Skövde. Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Västgötskan gjorde att Kass humor fick Guldnyckeln

Andreas Magnusson: Han är min idol
7:44 min

Vid den första kulturgalan på Skövde kulturhus under onsdagskvällen så delade Skövdesonen Robert Gustafsson ut sitt pris Guldnyckeln. Priset gick till humorkollektivet Kass humor i Lidköping.

Robert Gustafsson motiverade priset med att kollektivet symboliserar den västgötska bondkomiken som sprungen ur den skaraborgska myllan.

– En person dunkade mig i ryggen och sa att nu är klart att ni får priset. Då blev jag jättenervös och hjärtat hoppade upp i bröstkorgen på mig och sen när dom ropade upp oss så släppte allting, säger Andreas Magnusson från Kass humor.

Kass humor i Lidköping är ett gäng som spelar in sketcher och lägger ut dem på nätet. Nu senast är det många som har tittat på Västgötanytt som finns i tre olika program hittills.

– Det här pushar oss att göra nytt material framöver och att få ut det snabbare, säger Andreas Magnusson.

Förutom priset som består av en stor guldnyckel som är tillverkad i Forsvik så är det även en prischeck på 35 000 kronor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".