Linus Karlström, Johan Ingebäck och Niklas Ålrud från Lidköpings filmförening arrangerar filmmaraton i helgen. Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Filmmaraton i Lidköping

Johan Ingebäck: En bra film är när man inte tänker på annat
6:37 min

På lördag har det blivit dags för ett tolv timmar långt filmmaraton i Lidköping. Några filmnördar från Lidköpings filmförening vill att vi ska släcka ner ljuset och inta en skön position framför filmduken.

Bakom arrangemanget står några killar från orten som vill få fler att intressera sig för skådespelet på vita duken. Niklas Ålrud, Linus Karlström och Johan Ingebäck från Lidköpings filmförening.

– Vi har jobbat hårt för att visa ett så brett spektra som möjligt, allt från klassisk till animerad film och sen blir det komedi, action, äventyr och så avslutar vi med skräckfilm, säger Johan Ingebäck.

Evenemanget börjar klockan tolv och sen rullar filmerna på nonstop fram till midnatt. Om man blir hungrig så får man nog tänka sig för vad man äter i biosalongen.

– Vi kommer att sälja popcorn men man får äta tyst, skämtar Linus Karlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".