Claes Astin, känd radioröst, valdes till årets kulturprofil. Foto: Mikael Hjerpe/Sveriges Radio P4 Skaraborg

Claes Astin - rösten det talas om efter Kulturgalan i Skövde

Claes Astin: Det är stort...jag känner mig glad,tilltalad och stolt
7:43 min

Samtidigt som Skövde Kulturhus invigdes för femtio år sedan klev Claes Astin in i radiostudion för första gången. På Kulturgalan i onsdags premierades han som årets kulturprofil i Skaraborg 2014.

För P4 Skaraborgs lyssnare var det en välkänd röst som gästade P4 Direkt och programledaren Ewa Ohlsson på torsdagseftermiddagen. Claes Astin berättade om hur det var att hamna i centrum på Kulturgalan, när han fick priset årets kulturprofil i Skaraborg 2014.

Så här löd juryns motivering:

Claes Astin är en välkänd röst i Skaraborg. En radioman, författare, sångare och en ofta anlitad kåsör. Han har haft en beundransvärd förmåga att hitta genuina människor att intervjua där han på god västgötska lockat fram berättelser på ett öppet och lättsamt sätt. I såväl radio som bokform och inte minst på ett antal uppskattade möten och sammankomster, men framförallt har vi Skaraborgare fått del av detta.

Inte nog med prisutdelningen - när Robert Gustafsson avrundade galan hänvisade han en lång stund till hur han själv lärde sig radioyrket av Claes Astin.

Intervjun med  årets kulturprofil i Skaraborg 2014 finns i ljudfilen här ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".