Oliver Nelson mår efter omständigheterna bra, men olyckan innebär ett tufft avbräck för det svenska juniorlaget. Foto: Swemo.

Enduroföraren Oliver Nelson i krasch

Enduroföraren Oliver Nelson från Tibro MK kraschade illa under gårdagens etapp av lag-VM Six days i San Juan i Argentina. Nu väntar operation.

Nelson körde omkull i hög fart precis när han gick i mål på ett av specialproven och ådrog sig en hjärnskakning och slog i axeln kraftigt. Han fördes med ambulans till sjukhus där det konstaterades att han slagit ur en flisa i axeln och måste opereras vid hemkomsten till Sverige.

Ledaren Daniel Persson säger till Tibro MK enduros sajt att Nelson ändå mår bra efter omständigheterna.

Oliver Nelsons skada är ett tungt avbräck för det svenska juniorlaget då han varit deras bäste förare så långt i tävlingen.

Sverige tappade en placering efter den fjärde etappen och ligger för tillfället trea i juniorklassen i lag-VM. Det är dock tätt i toppen och Frankrike leder före USA. På lördag avslutas tävlingen med crossheat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".