Foto: Janerik Henriksson / TT

Vuxen skrek "negerjävel" åt elvaårig handbollsspelare

Den uppmärksammade händelsen vid Skadevi Cup i handboll kommer att polisanmälas. En vuxen anhängare till ett handbollslag från Eslöv ska ha skrikit "Negerjävel - åk hem till Afrika" till en elvaårig pojke i IFK Skövde.

Det var vid en match mellan IFK Skövde och ett lag från Eslöv i lördags som personer i skånelagets föräldragrupp ska ha agerat på ett sätt som väckt avsky hos många, inte minst hos tävlingsledaren Henrik Berggren.

Händelsen inträffade när en elvaårig pojke i Skövdelaget var på väg till utvisningsbänken.

– Någon bland motståndarnas publik skrek "Negerjävel - åk hem till Afrika" åt pojken. Pojken hörde detta och gav då fingret som svar. Då väljer flera vuxna bland föräldragruppen att ge fingret tillbaka till elvaåringen, berättar Henrik Berggren.

Berggren var själv inte närvarande under matchen, men har fått händelseförloppet bekräftat för sig av två vittnen. Pojkens föräldrar har nu bestämt sig för att polisanmäla saken som ett hatbrott - detta med stöd av IFK Skövde. Dessutom har Henrik Berggren gjort en rapport av händelseförloppet och skickat till Skånes Handbollsförbund.

– Att ett barn som är elva år ska behöva utsättas för något sådant här är naturligtvis helt oacceptabelt, säger Henrik Berggren.

Obs! Tidigare uppgifter om att den polisanmälde föräldern tilhörde ett visst lag från Eslöv var fel. Uppgifterna är nu ändrade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".