Peter Johansson och Rasmus Wremer bekymrade efter matchen. Foto Tommy Järlström /Sveriges Radio
HANDBOLL

IFK Skövde föll mot Drott hemma

Rasmus Wremer: Alldeles för många mål bakåt
2:12 min

Det blev tredje raka förlusten för IFK Skövde då man mötte HK Drott hemma i Arenan. 30-35 slutade matchen efter hemmaledning i paus med 18-17.

I den andra halvleken bytte gästerna försvarsspel som Skövde fick svårigheter med och man kunde vinna rättvist.

Hemmalaget började matchen på ett hyggligt sätt och var i ledning i stort sett hela första halvlek. Det var dock brister i båda lagens försvarsspel som gjorde att målen rann iväg till 18-17 i paus. 

I den andra halvleken började gästerna med ett offensivare försvarsspel och bytte inte anfall - försvar och det gav resultat direkt med tre raka mål för Drott till 18-20. Och detta blev melodin hela andra halvleken med några få undantag när Skövde var i kapp vid 25-25 och 28-28. Men de sista tio minuterna så gjorde gästerna 2-7 och kunde vinna ganska enkelt.

- Vi tjänade klart på ändringen av vårt spel, menade en av tränarna i Drott Tommy Suoraniemi efter matchen.

- Det är ju lite av vilda västern när man möter Skövde men idag var vi bättre på det, menade sjumålsskytten från sex meter i Drott Albin Stenberg efter matchen. Och så vann vi målvaktskampen, fortsatte han.

- Att vi passerade Skövde i tabellen är inte så viktigt just nu utan vi lär oss undan för undan med det här unga laget, menade också Suoraniemi efteråt. Laget har ju förändrats framför allt på nio meter sedan förra säsongen men de nya Pontus Zetterman och Anton Blickhammar gör det bra. 

Hos hemmalaget var det stor besvikelse och man var missnöjda med insatsen om man då jämför med insatsen borta mot Kristianstad senast, menade både Rasmus Wremer och tränaren Peter Johansson. Rasmus själv börjar dock komma  i form igen nu med sju mål och piggare ben. Även Charlie Röxner gjorde det bra på linjen i Robin Wärns frånvaro.

Elitserien herrar

Skövde-Drott   30-35((18-17))

Skövde: Rasmus Wremer 7, Kristian Svensson 5, Jonas Samuelsson 4, Charlie Röxner 4, Markus Stegefelt 4, Linus Lake 3, Adam Samuelsson 2, Joel Järlfors. Drott: Albin Stenberg 7, Anton Blickhammar 7, Pontus Zetterman 6, Henrik Olsson 5, Hampus Olsson 3, Viktor Halen 3, Viktor Bergqvist 2, Jonathan Berg 2.

Publik: 1666

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".