Det var på Roebrt Wells konsert i Skövde i lördags som funktionshindrade Anton Fagerblom kastades ut. Foto: Privat

Producenten: Anton stal uppmärksamheten från scenen

"Jag måste också ta hänsyn till de andra 1 800 personerna som köpt biljett"
6:17 min

Cenneth Sangré var den som bestämde att funktionshindrade Anton Fagerblom skulle avvisas från Robert Wells-konserten i Skövde. Han anser fortfarande att det var rätt beslut.

– Han stal uppmärksamheten från scenen genom att låta som en del handikappade kan göra. När hans ledsagare försökte tysta honom så gillade han inte det utan försökte vrida sig loss och kastade sig ner på golvet, säger Cenneth Sangré som var producent för Rhapsody in Rock-konserten i Skövde i lördags.

Med facit i hand. Hade du agerat annorlunda om det hänt i dag?

– Nej faktiskt inte. Jag fattar egentligen inte varför det blir ett sådant enormt pådrag bara för att det är en handikappad kille. Hade det varit någon annan som stört så hade vi agerat likadant.

Men ska inte personer med handikapp ha samma möjligheter att uppleva musik som andra?

– Vi hade 15-17 andra handikappade som vi inte hade något som helst problem med. Även handikappade måste kunna klara av situationen att vara på en konsert.

– Jag kan inte bara ta hänsyn till den här killen. Jag måste också ta hänsyn till de andra 1 800 personerna som hade köpt biljett.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".