Foto: Polisen
BROTTSSTYCKEN

Uppemot 50 uppdrag för piketpolisen i Skaraborg varje år

Ulf Hallberg: Vi har personal igång dygnet runt.
17 min

Piketpolisen är en grupp som kan hantera komplicerade och särskilt farliga situationer men det är inte alltid det syns eller märks när de utför sina uppdrag.

Det finns piketpolis på tre platser i Sverige, Göteborg, Stockholm och Malmö. Men exakt hur många poliser som jobbar inom enheten är en uppgift som inte sprids officiellt.

- Vi har personal igång dygnet runt, så mycket kan jag säga. Vi bygger vår organisation på vad vi har att förvänta oss. Det innebär att vi ibland är få och ibland är många som jobbar, förklarade Ulf Hallberg kommissarie och biträdande chef Piketenheten i Västra Götaland

Piketpolisen har någonstans mellan 30 och 50 uppdrag om året i Skaraborg, men det är inte alltid de syns eller märks när de utför sina uppdrag.

För stunden finns inga kvinnliga poliser vid Piketenheten i Västra Götaland, och det ser Ulf Hallberg som en nackdel.

- Med de arbetsuppgifter vi har i dag ser vi ett stort behov av kvinnor. Och vi jobbar på det, försöker få kvinnor att söka till oss, sa Ulf Hallberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".