Bortsprungen hund äntligen upphittad - men då saknas ägaren

"Vi använde två löptikar som lockbete!"
4:44 min

Den herrelösa hund, som uppehållit sig utmed E20 och som engagerat människor i Götenetrakten i mer än en vecka, har nu fångats in. Men jakten går vidare, för nu är det i stället hundens ägare som saknas.

Lyckan över den upphittade hunden blev kortvarig. För nu när hunden är infångad är det hundägaren som saknas.

Hunden visade sig vara chippad på rätt sätt, men oregistrerad, så vid en sökning i hundregister blir det ingen träff på en ägare.

Men Madeleine Andersson, som varit med och försökt locka in den lösspringande hunden säger till P4 Skaraborg att hon är glad att hunden kommit till rätta. Många personer varit inblandade i arbetet med att fånga in hunden. Till slut lyckades de, berättar hon.

– Vi använde två löptikar som lockbete.

Hunden är mycket trött, men uppges ändå må väl efter omständigheterna. Nu har polisen tagit hand om hunden och det blir också polisens uppgift att försöka hitta ägaren.

Olivia Nilsson på Jordbruksverkets hundregister säger att det lätt kan hända att en hund chippas hos veterinär, men ändå inte registreras av sin ägare.

– Det är lätt hänt, med en liten valp och många olika handlingar. Då missar man att hunden är chippad, men aldrig blir registrerad.

Chippet får hunden hos veterinären, men det är därefter ägarens eget ansvar att göra registreringen komplett, så att hunden blir sökbar.

– Man gör det enkelt hos Jordbruksverkets hemsida eller så ringer man vår kundtjänst och ber att få en blankett hemskickad, säger Olivia Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".