Jessica Magnusson i Skara. Foto: Jenny Josefsson P4 Skaraborg Sveriges Radio
Jessica Magnusson i Skara. Foto: Jenny Josefsson P4 Skaraborg Sveriges Radio

Nattvandringen tar nya tag i Skara

"Vi använder vår Facebooksida"
3:38 min

Engagemanget för att vara nattvandrare på kvällar och nätter i Skara minskade och minskade. Till slut byggde nattvandringen på ett fåtal vuxna. Nu satsar man på en nystart.

Den gamla lösningen att låta ansvaret för nattvandringarna i Skara ligga på föräldrar till högstadieelever fungerade sämre och sämre. Uppgiften verkade snarast skapa en press på föräldrarna att nattvandra.

Intresset minskade tills det blev ohållbart. Men nu satsar man på en nystart, berättar Jessica Magnusson som är en av de vuxna som engagerar sig.

– Vi kommer att ha vår facebooksida som grund. Där lägger vi ut information i god tid, så alla vuxna som vill kan delta. Man behöver inte anmäla sig.

Genom att använda sig av sociala medier hoppas man få nya krafter till nattvandringen. Tanken är att alla ska kunna engagera sig och nattvandra på kvällar och nätter.

Nattvandringar kommer arrangeras vid de tillfällen då många ungdomar är ute på stan och roar sig, berättar Jessica Magnusson.

– Först ut blir Lusse, sedan skolavslutningar och Kullenfestivalen. Så ser schemat ut nu, sedan får vi se om det dyker upp fler grejer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".