Borg på Medeltidens värld
Borgen på Medeltidens värld är svårsåld. Foto: Sten Lillieström.

Nej till försäljning av borgen

Styrelseordföranden: För mig är det lite tragiskt
3:00 min

Styrelsen för Medeltidens värld beslutade i går att avvisa budet på piratborgen i parken. Nu är det upp till kommunfullmäktige att ta frågan vidare.

Götene kommuns huvudvärk efter sin misslyckade satsning på äventyrsparken Medeltidens värld fortsätter. Kvar i den nedlagda parken finns en piratborg som för några år sedan köpes in för 5,8 miljoner kronor.
Två gånger har styrelsen för det kommunala bolaget, Medeltidens värld, försökt sälja byggnaden på nätauktion, men det högsta budet som kommit in är 21 600 kronor. Ett bud som styrelsen valde att förkasta vid ett möte sent i går.
Kommunalrådet Åsa Karlsson (S) är styrelseordförande. Hon hade helst sett att budet accepterades:
– För mig är det lite tragiskt. Vi har ett uppdrag från kommunfullmäktige att vi ska avveckla anläggningen, och då tycker jag det är bra att få lite pengar för att ta bort en byggnad, säger hon.
Ni är tillbaka på ruta ett igen då?
– Ja. Vi får gå tillbaka till vår ägare och fråga vad vi ska göra nu. Det är upp till fullmäktige att besluta, säger Åsa Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".