Hästar i en hage med vitt staket. Foto: Jerry Wolford/Scanpix
Foto: Jerry Wolford/TT

Dömda hästhandlare inför rätta igen

Två kvinnor i västra Skaraborg - som tidigare dömts för grova ekonomiska brott - är på nytt anklagade för att ha fortsatt sin tvivelaktiga verksamhet. I dag genomförs rättegången mot duon vid Skaraborgs tingsrätt.

För tre år sedan dömdes de två, mor och dotter, till tio månaders fängelse, respektive villkorlig dom för grova bokföringsbrott. Kvinnorna hade importerat hästar från kontinenten och sålt hemma i Skaraborg för åtskilliga miljoner kronor om året, men låtit bli att bokföra och skatta för verksamheten på det sätt som lagen kräver.

Vi berättade här i P4 Skaraborg också om köpare som ansåg sig lurade av kvinnorna.

I dag sitter dom två på nytt inför tingsrätten. Enligt åklagaren har de fortsatt sin verksamhet i ett nytt bolag och dragit in ytterligare 3,7 miljoner kronor utan att bry sig om någon bokföring. Detta samtidigt som modern har näringsförbud.

Åklagaren yrkar nu på att kvinnans näringsförbud fölängs med fem år och dessutom att också dottern ska få näringsförbud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".