Johan Sixtensson
Villas tränare Johan Sixtensson är arg över att matchen mot Kungälv skjuts på framtiden. Arkivfoto: Richard Hermansson, Sveriges Radio
BANDY

Match flyttas mot Villas vilja

Johan Sixtensson: "Förbundet beter sig som pajaser"
1:57 min

Nu är det helt spikat att Villa Lidköpings bortamatch mot Kungälv skjuts på framtiden. Under förmiddagen togs beslutet att den kommer spelas onsdagen den 3 december trots Villas starka invändningar.

Det har varit många turer kring Villas möte mot Kungälv som var planerat att spelas på lördag 15.00.

I måndags gick Kungälv ut med att matchen skulle ställas in då det saknades is på Skarpe Nord och reservarenan Ale Arena var upptagen av andra matcher.

Något som Villas klubbchef Jonas Johansson ifrågasätter.

– Det gör att man får en konspirationsteori från vår sida. Man har tidigare mött två motståndare i form av Ljusdal och Bollnäs som normalt sett spelar utomhus precis som Kungälv. Nu ska man möta Villa som är ett inomhuslag och då vill man inte spela inne i arenan utan då hellre skjuta på matchen för att kunna spela den utomhus, säger klubbchefen Jonas Johansson.

Villa Lidköping är även upprörda eftersom de anser att de inte fått vara delaktiga i beslutet om matchflytt från början. Klubbens ilska riktar sig både mot Kungälv och Svenska Bandyförbundet.

– Förbundet beter sig som ett gäng pajaser. Jag tycker det är eländigt och bedrövligt gjort av förbundet. De pratar om att de tappar trovärdighet om de går in och bestämmer. Den trovärdigheten försvann för länge sen när de inte kan gå in och sätta ner foten, säger Villas tränare Johan Sixtensson.

Lidköpingslaget hade helst sett att matchen spelats vid någon annan tidpunkt under helgen, för att inte riskera att matchen skulle flyttas till ett datum då det är landslagsuppehåll.

Något som skulle missgynna Villa och skapa orytm i spelschemat samtidigt som Lidköpingslaget skulle gå miste om den längre viloperiod som landslagsuppehållet innebär.

Men under torsdag förmiddag kom ändå Villa, Kungälv, förbundet och Svensk Elitbandy överens om att spela onsdagen den 3:e december klockan 19.00.

Förbundet beklagar turerna men menar att matchen inte kan spelas till helgen då Ale Arena är upptagen.

– Varken Kungälv, Svenska Bandyförbundet eller Svensk Elitbandy styr över bokningen i arenan. Det gör Ale kommun. Å det är fullbokat vid det här tillfället, säger Lars Wennerholm som är tävlingsansvarig på förbundet.

Den 3:e december är det landslagsuppehåll och spelarna Daniel Andersson, Martin Johansson och eventuellt även David Karlsson och Martin Andreasson skulle riskera att saknas i Villa.

Men enligt en överenskommelse med förbundskaptenen Jonas Claesson så har han lovat att de spelare som berörs får komma senare till samlingen.

Sverige spelar en turnering mot Finland och ett svenskt utvecklingslandslag mellan den 5-7 december och blågult samlas just onsdagen den 3:e december i Hälsingland.

Villa tänker dock inte släppa hanteringen av matchflytten och ska fortsätta visa sitt missnöje.

– Vi kommer att skicka en skarp skrivelse från Villa till Bandyförbundets styrelse i hur agerandet varit i det här ärendet. Vi tycker inte det är okej inför framtiden, säger klubbchefen Jonas Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".