BREV. FOTO: PONTUS LUNDAHL / TT
Monica började skriva brev till Paulina. Foto: Pontus Lundahl/TT

Monica och Paulinas känslor kring anorexin blev en bok

"Jag skrev ett brev om hur det var att leva med henne"
12 min

Monica Fabricius mammaroll vreds om i relationen till den anorektiska dottern. För att förstå varandra och upplevelsen av sjukdomen så började de skriva brev till varandra.

Att leva med en ätstörning kan vara ett rent helvete för den som är drabbad men för den som är anhörig kan det också vara en jobbig och svår resa.

- I början så är man arg, ledsen och får panik men efter tid så resignerar man. Paulina fick ett stort kontrollbehov i hemmet och hon hotade med att helt sluta äta, vilket fick ner mig på knäna, berättar Monica Fabricius.

Monica är mamma till Paulina som levde med en ätstörning i sju år. För att bearbeta de känslor som både Paulina och hennes mamma kände kring relationen och förändringarna i hemmet så började de skriva brev till varandra för att kunna berätta hur de kände och mådde. Dessa brev blev till en bok, "Paulina, vi behöver prata".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".