Jan-Ove "Jojje" Jönsson
Jan-Ove "Jojje" Jönsson och Lars Classon. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio

Jojje har "Brännvin i kikar´n"

Jojje: "Kom gärna nybajsade"
13 min

Traditionsenligt är det dags för farskomedi på trettondagsafton på Rosers Salonger i Skara. Denna gång har Jojje Jönsson och Lars Classon skrivit manuset till "Brännvin i kikar´n".

Jojje och Lars gästade P4 Direkt och berättade om farsen som dragit fulla hus på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg i somras och nu i höst på Lisebergsteatern i Göteborg.

Det kommer att osa 50-tal och brännvin. Skumraskaffärer, lurendrejeri, kärlek och moral står på tapeten tillsammans med en hel del annat.

Brevbäraren "Dag-Otto" är tillbaka efter två års vila och fortfarande har han lika svårt att säga "r" och enligt Lars är han en stor tillgång till föreställningen.

På scenen ser vi, förutom Jojje "Dag-Otto" Jönsson, Stefan Gerhardssson och Siw Carlsson i täten. Ensemblen toppas av nya och gamla ansikten i form av Robin Stegmar, Anna Carlsson, Jan Holmquist, Jessica Heribertsson och Jonas Hellman Driessen.

Föreställningen spelas från 5 januari till 8 februari 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".