White water string band
White water string band gästar Replokalen. Foto: Camilla Milton/Sveriges Radio
REPLOKALEN

White water string band levererade högklassig newgrass i Replokalen

Stämningen var på topp och svetten flödade när Falköpingsgrabbarna i White Water Stringband öste loss på banjo, mandolin, munspel, gitarr och kontrabas med upplyft och själfull newgrass.

Medlemmarna i White Water String Band beskriver newgrass som en blandning av bluegrass och old time music med influenser från rock och pop. "Resultatet blir en känsla av att stå på ett västgötskt platåberg, spana mot väster och se konturerna av de amerikanska Appalacherna i fjärran."

De tre bröderna Daniel, Kristofer och Tobias Fors från Falköping hade spelat en del rock tidigare men när Tobias investerade i en banjo för ett par år sedan så började de jamma loss hemma och hittade ett engagemang i bluegrassmusiken. Efter ett år så tillkom Ronnie Hasslekvist och Ulf Nylén och sen var bandet komplett.

White Water String Band arbetar just nu mycket i studion och planerar att släppa en EP i vår. Vill du se dem live så uppträder de tillsammans med Erik Törnqvist & The Big Rivers på Kulturiet, i Kulturhuset i Skövde ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".