Anton Fagerblom och Robert Wells.
Privatspelning med Robert Wells hemma hos Anton Fagerblom. Foto: Privat

Anton tog emot Robert Wells hemma i vardagsrummet

Ulrica Lidh: Vi trodde aldrig att det skulle bli så här stort.
6:30 min

Utkastad från konserten i helgen - men under torsdagseftermiddagen fick Anton Fagerblom både höra och träffa Robert Wells. Det blev en privat spelning hemma i vardagsrummet hos Anton.

Rullstolsbundne Anton Fagerblom blev utkastad från konserten i Arena Skövde för att han bedömdes störa upplevelsen för andra besökare. Händelsen fick stor publicitet och det dröjde inte lång tid innan det utlovades en riktig kompensation för Anton. Och nu har Robert Wells uppträtt i en privat spelning hemma hos Anton.

- För Anton tror jag att det var en bra lösning. Anton var jätteglad...han älskar ju musik. Och det var trevligt för oss andra också, berättar Antons mamma Ulrica Lidh.

Robert Wells och hans team kom hem till Anton vid 13-tiden, plockade fram sina grejer och började spela. 

- Det var några låtar, sedan fikade vi emellanåt och sedan körde han en andra akt...

Antons mamma Ulrica Lidh är nöjd med veckan, som ju blev annorlunda efter helgens konsert i Skövde. 

- Vi trodde aldrig att det skulle bli så stort och komma ut på detta sättet. Men vi har fått mycket bra reaktioner, och det är bra att det kommit ut i diskussioner om vad man gör för våra handikappade och funktionshindrade i samhället, säger Ulrica Lidh.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".