Övergågnsställe i Skövde där en kvinna blev påkörd. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges radio
Bilen ska ha i högersvängen ha haft grönt ljus samtidigt som kvinnan hade grön gubbe. Kollissionen inträffade vid den röda pilen. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges radio

Påkörd på övergångställe

"Föraren frågade hur det gick. Därefter lämnade han platsen"
1:22 min

En gående kvinna blev i går påkörd på ett övergångsställe i centrala Skövde. Nu polisanmäler hon den okände bilföraren som lämnade olycksplatsen.

Det var sent i går eftermiddag som kvinnan i 20-årsåldern skulle korsa Norra Bergvägen i Skövde, precis i korsningen vid Badhusgatan för att ta sig till Arenaparkeringen. Enligt hennes pojkvän, som vi talat med, hade hon grön gubbe vid övergångsstället.

– Vid det sista övergångsstället kommer det en bil och kör på henne i sidan. Hon åker med bilen en bit och ramlar sedan på rumpan, berättar pojkvännen.

– Vi tror att bilen kom från Arenahållet och svängde höger in i korsningen. Förmodligen hade han också grönt ljus i så fall.

Pojkvännen säger också att föraren stannade och frågade om det gick bra. När mannen fick ett ok från den chockade kvinnan ska han hoppat in i bilen och kört därifrån, utan att identifiera sig själv.

– Min flickvän var så chockad att hon inte tänkte på att ta mannens uppgifter, utan satte sig i sin bil och körde hem. Då tog jag henne till sjukhuset där dom sa att hon inte hade några synliga skador, mer än att hon har ont i kroppen och känner sig sliten.

Paret gick under fredagseftermiddagen till polisen och anmälde det hela. Inte i första hand för att sätta dit bilföraren, utan mest för att olyckan ska bli utredd så att det inte blir några föräkringsproblem om kvinnan skulle få framtida problem av händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".