Lidköpings AIK
Lidköpings AIK (röda) var klara favoriter inför mötet mot Boltic IF (vita). Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio
BANDY - ALLSVENSKAN

Lidköpings AIK segrade i svängig premiärmatch

Per Fahlén: Vi är inte riktigt på tå.
2:56 min

Det blev seger för Lidköpings AIK i premiärmatchen hemma mot Boltic IF i herrarnas bandyallsvenska. 10-6 blev slutresultatet efter en match där Lidköping till stora delar underpresterade.

Lidköpings AIK som var klara favoriter inför premiärmatchen hemma mot Boltic hade svårt att leva upp till favoritskapet.
Samtidigt som Boltic spelade inspirerat så fick aldrig Lidköping spelet att funka.

--Vi är framförallt inte påkopplade defensivt och det är där alla grunder ligger för att man ska vara bra offensivt också, så vi är inte nära dom och dom får göra lite som dom vill, Lidköpings spelande tränare Per Fahlén om Lidköpings minst sagt risiga start.

Lidköping hade under hela första halvleken problem med att skaka av sig Boltic som lyckades kvittera dom gångerna Lidköping tog ledningen, förutom i slutet av första.
Sebastian Isaksson sätter sitt andra straffmål i matchen i den 44:e minuten och Lidköping lyckas gå in i halvlek med en 4-3 ledning. Inte helt rättvist då Boltic vid flera tillfällen såg minst lika bra ut.

Men i andra halvleken är det ett helt annat hemmalag som kliver ut på isen och inom loppet utav 20 minuter så har man utökat ledningen till 10-3.
Och det var bland annat junioren Philip Florén som med sitt andra respektive tredje mål kunde hjälpa Lidköping med att utöka ledningen.

– Vi hamnade mer rätt i defensiven, vi vinner boll på lite andra ställen så några mål får vi kontra in medans några andra är riktigt fina bandymål, Per Fahlén om den goda inledningen av andra halvlek.

Några onödiga utvisningar från Lidköpings sida gjorde så att Boltic kunde komma in i matchen igen och tre mål i dom sista tio minuterna fastställde resultatet, 10-6.

Och truppen som LAIK vann med var minst sagt speciell, man hade lånat hela fyra spelare från Villa Lidköping.
Daniel Lehnbom, Mattias Johansson, Johan Karlsson och Johan Malmquist som till vardags spelar i Villa gjorde att det var en laguppställning av rang för Lidköping AIKs del.

Med på planen var även dom tre nyförvärven från Kungälv, David Borvall, Sebastian Isaksson och nygamla Peter "Prinsen" Karlsson.

Förra säsongen slutade med en åttondeplats för Lidköpings AIK, i år siktar man högre.

– Topp fyra har vi sagt att vi ska ge oss chansen att vara så det är våran målsättning, Per Fahlén om den kommande säsongen.

Matchfakta:
Lidköpings AIK - Boltic IF 10-6 (4-3)


Mål Lidköpings AIK: Philip Florén 3, Sebastian Isaksson 2, Robert Karlsson 2, Daniel Lehnbom 1, Johannes Persson 1, Johan Malmquist 1.

Mål Boltic IF: Joakim Jansson 2, Anton Helgman 1, Niklas Nyqvist 1, Niclas Andersson 1, Daniel Ivarsson 1.

Publik: 320.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".