BANDY - ALLSVENSKAN

Otterbäcken chanslösa i premiären

Klas Garp: Vi är nöjda ändå tror jag faktiskt
2:09 min

Det var inget snack om saken när Otterbäckens BK gästade Gripen i herrarnas bandyallsvenska. Gripen som är storfavoriter i årets säsong stod för en rejäl uppvisning och vann med 9-0.

Efter endast 16 minuter spelade så hade redan storfavoriterna Gripen BK tagit ledningen med 4-0.

– Man sneglade iväg lite på klockan och tänkte " Oj är det en sån dag?". Sen tyckte jag vi tog oss i kragen och vi höll ju tätt resten utav halvleken så det var ju bra, Klas Garp i Otterbäcken om den blixtrande starten för motståndarnas del.

Den andra halvleken skulle inte bli bättre. Målen fortsatte att trilla ner bakom Joakim Westberg i Otterbäckens mål och efter 90 minuter spelade var 9-0 slutfacit för matchen.

– Det är inte ultimat att börja mot det här laget kanske, vi fick en riktigt genomkörare så vi är nöjda ändå faktiskt. Vi ville hålla ner siffrorna och det blev "bara nio" om man får säga så, Klas Garp som inte hängde läpp trots storförlusten.

För Otterbäcken så var det första matchen för säsongen. Detta efter att man fått ställa in hemmamatchen mot Lidköpings AIK tidigare i veckan då man inte lyckats spola någon is på sin hemmaplan Otterstrand.

– Vädret kan man ju inte göra något åt utan det är ju Svenska Bandyförbundet som är precis... jag vet inte vad dom håller på med riktigt. Om dom bara bryr sig om storstadslag eller alla lag som vill framåt. Vi andra verkar komma i skymundan, Otterbäckens tränare Henrik Larsson var märkbart frustrerad över förutsättningarna inför säsongen.

Henrik Larsson menar på att det skulle vara bättre att starta säsongen senare så lagen med utomhusarenor kan spola is.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".