Claes Bjerkne äger aktier i sonens bolag

Kommunala Next Skövde har köpt tjänster av webb- och appföretaget Mobile Storytelling för nära 700 000 kronor de senaste år. Nu visar det sig att Next Skövdes ordförande även äger aktier i Mobile Storytelling, där hans son är styrelseordförande.

Uppgifterna om att styrelseordföranden Claes Bjerkne äger aktier i Mobile Storytelling bekräftas av Next Skövdes vd Mats Olsson. 

P4 Skaraborg har varit  i kontakt med Bolagsverket som inte har någon uppgift om hur stor andel av aktierna som Claes Bjerkne äger. Andelen är dock mindre än 20 procent.

Claes Bjerkne själv har tidigare sagt till P4 Skaraborg att han hållit ordentlig armlängds avstånd när det gäller Next Skövdes affärer med Mobile Storytelling och att besluten om affärer med dem skötts av vd Mats Olsson.

Han har också sagt att avtal mellan Mobile Storytelling och Next Skövde fanns redan innan han tillträdde som styrelseordförande, men att han inte övervägt att tacka nej till uppdraget som ordförande mot den bakgrunden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".