Knivskuren elev på folkhögskola tidigare utsatt för våld

Den man som knivskars vid järnvägsstationen i Vara i natt har även tidigare utsatts för misshandel, det är uppgifter som P4 Skaraborg fått fram och som bekräftas av polisen.

Mannen studerar på Vara Folkhögskola där Annika Jansson är rektor. Hon har ännu inte fått information om vad som hänt när P4 Skaraborg når henne:

– Eftersom vi inte vet vem det är i nuläget så har vi haft möte på skolans internat och där var läget lugnt, säger Annika Jansson som är rektor på Vara Folkhögskola.

För drygt en månad sedan blev mannen, som är studerande från Vara Folkhögskola, attackerad och ytligt knivskuren i ansiktet. Han har även tidigare utsatts för ett rånförsök i Vara. I natt hände det igen. Mannen knivskars och larmade på hjälp. När polisen kom till stationshuset i Vara satt kniven fortfarande kvar i mannens lår.

Polisen ska under dagen hålla ytterligare förhör med mannen. De två tidigare händelserna har lagts ner i brist på bevis.

– Det tog lite tid innan vi fick veta det så det var nästan överspelat men vi har haft samtal med den berörde och löste det då, säger Annika Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".