Johan Abrahamsson som är kommunalråd i Mariestad (M). Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) blev påhoppad och förnedrad vid fullmäktigemötet. Arkivfoto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Abrahamsson (M) hånad för bukfetma

"Det är förnedrande och en otroligt låg nivå"
0:56 min

Det blev upprörda känslor vid gårdagskvällens kommunfullmäktige i Mariestad. Kommunalrådet och moderaten Johan Abrahamsson anser att han blev utsatt för ett personangrepp.

Det var socialdemokraten Peringe Carlsson som ville styra om debatten från budget till folkhälsa och bukfetma och i samband med det räckte över ett måttband till kommunal-och folkhälsorådet Johan Abrahamsson. Stämningen blev då rejält uppretad.

- Ett synnerligen allvarligt påhopp tycker jag, från ett parti som står för allas lika värden i samhället. Det var fruktansvärt dåligt gjort av Peringe och jag hoppas att han avgår, säger Johan Abrahamsson (M) till P4 Skaraborg.

Men ska man inte tåla lite som kommunalråd?

- Inte i en fullmäktigestol när vi ska diskutera politik och hur vi ska driva kommunen. Då ska man inte hålla på med personangrepp. Det skapar inte tillväxt och det skapar inte bättre kvalitet i verksamheten. Det var bara oförskämt, säger han.

Peringe Carlsson bad om ursäkt till Johan Abrahamsson efter incidenten och efteråt gick även oppositionsrådet och socialdemokraten Marianne Kjellquist upp i talarstolen och bad om ursäkt å partiets vägnar för Peringe Carlssons agerande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".