Anita Blocketrånet
Den här bilden togs på Anita precis efter att hennes dotter skurit loss tjepen efter villarånet. Foto: Privat

Tre män åtalas för Blocketrånet

Tre män åtalas idag för det så kallade Blocketrånet, där 71-årig Anita från Skövde blev tejpad och rånad i sitt hem på bland annat en klocka hon försökt sälja på Blocket.

Anita från Skövde blev brutalt rånad i sitt hem av två män som stal två dyra klockor, smycken och andra värdesaker för sammanlagt 200 000 kronor. Hon berättade tidigare i höstas för P4 Skaraborg om vad som hände när hon bands av de två rånarna:

– Jag hann bara säga "Har du en kompis med dig?" innan den förste killen gick bakom ryggen på mig och tog stryptag på mig. Jag försökte kämpa emot så gott det gick, berättade hon bland annat.

Till sist lyckades hon larma polisen. Nu åtalas tre personer för grovt rån. En av männen deltog som chaufför den aktuella dagen i slutet av augusti, men anses ha varit lika delaktig som de två andra män som genomförde själva rånet. Chauffören var bland annat den som ringde till Anita och ställde frågor om annonsen på Blocket, och som också gjorde upp om att han skulle komma och titta på klockan.

Polis och åklagare anser sig kunna binda männen till brottet på flera sätt. Dels med  hjälp av att kartlägga männens telefontrafik, men också genom DNA-spår som lämnats i kvinnans bostad. Det handlar då om DNA-spår dels på en tejpbit samt en gummihandske som hittades i hennes bostad.

Åklagaren anser att brottet är grovt, eftersom männen agerat med sådan råhet och hänsynslöshet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".