Filip Engqvist på sjukhuset efter skadan. Foto: Privat.
Filip Engqvist på sjukhuset efter skadan. Foto: Privat.

Hårt straff för spelaren som tacklade Engqvist

"Han har agerat vårdslöst och utan respekt"
1:19 min

Nu har domen fallit för Arbogaspelaren Mårten Jakobsson som tacklade Mariestad Bois forward Filip Engqvist i söndags. 

Det var en tackling bakifrån av Arbogaspelaren Mårten Jakobsson som fick Filip Engqvist att fara handlöst in i sargen och slås medvetslös och blodig.

I måndags skrevs han ut från sjukhuset, men det är ännu oklart när han kan och vill spela hockey igen.

Tacklingen har upprört många, Jakobsson fick matchstraff och tacklingen blev också ett fall för disciplinnämnden. Och nu har domen alltså fallit. Mårten Jakobsson döms till sju matchers avstängning och får inte spela igen förrän femte januari.

Jakobsson stängs av i sju matcher.

- Det är ett hårt straff. Han har agerat mycket vårdslöst och respektlöst mot Mariestadspelaren, säger Claes Hallqvist som är ordförande i tävlingskommittén i Örebro läns ishockeyförbund som är den disciplinnämnd som dömt.

Han menar dessutom att Jakobsson haft möjlighet att avbryta tacklingen och han borde också ha varit medveten om att Engqvist inte kunde hantera situationen.

- Mycket tyder på att han har haft uppsåt att tillfoga Mariestadsspelaren skada, säger Claes Hallqvist till P4 Skaraborg.

Jakobsson har tidigare varit inblandad i tidigare incidenter, men det har inte vägts in i denna bedömning eftersom det inte var förra säsongen som är det enda som räknas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".