Martin Andreasson - ovan målskytt. Foto: Andreas Johnson.
Martin Andreasson - ovan målskytt. Foto: Andreas Johnson.

Villas oväntade hjälte - målskytt i slutsekunder

Hör Villas ovane matchjälte
1:29 min

Det var bara sekunder kvar att spela när Martin Andreasson slog till. Hans 5-5-mål mot Vänersborg var historiskt- och dessutom väldigt tursamt...

29 november 2014 glömmer Villas libero troligen inte i första taget. Han kvitterade till 5-5 i Vänerderbyt mot Vänersborg, och som målskytt betraktad är han sannerligen ingen van poängräddare; det här var hans första mål, även inräknat tränings- och cupmatcher.

Målet kommer i ett läge när Villa onödigt släppt in 4-5, och Vänersborg såg då ut att ta hem segern i en match som svängde fram och tillbaka.

Martin Andreasson har suttit tio minuter på utvisningsbänken när han kommer in igen, på klockan ser han att det bara är tio sekunder kvar. Han åker mot Vänersborgs mål och då...

– Jag får bollen i magen, och sedan flaxar jag till och sedan blir det något slags motlägg som går in. Väldigt turligt, men kul, sa Andreasson.

– Som det känns nu har vi vunnit en poäng, men det finns saker att jobba på, tillade Martin till Radiosportens Per Kahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".