Ryttaren Johan Lundh hoppar i Friends Arena med hästen Miebello
Det gick bra för Johan Lundh och Miebello från Floby i lördagens 1:50-hoppning i Sweden International Horse Show. Ekipaget kom på fjärde plats och var bästa svenska deltagare. Foto: Claudio Bresciani/TT

Lyckad helg för Johan Lundh i Friends Arena

Johan Lundh från Floby blev bäste svensk i lördagens tidshoppning i Stockholm International Horse Show. I söndagens Grand prix hade han dock stolpe ut.

Tillsammans med sin häst Miebello tog han en fjärdeplats i 1:50-hoppningen på lördagen, drygt sex sekunder efter segraren.

Klassen var en tidshoppning med chansen att vinna en bil och den bilen tog belgaren Nicola Philippaerts hand om.

På söndagsförmiddagen deltog Johan Lundh och Miebello också i 1:55-hoppningen Sweden Grand Prix. Trots att ekipaget var felfria på hinder blev det ingen omhoppning eftersom de fick ett snöpligt tidsfel i grundomgången.

Johan Lundh lyckades också vinna publikens hjärtan i fredagens stjärnhoppning där han tillsammans med sångerskan Petra Nielsen visade att ryttarens insats på hästryggen inte är att förringa. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".