Martin Gerhardsson, här i Skövde AIK:s tröja, är aktuell för en återkomst i Tibro AIK tillsammans med två andra gamla lagkamrater. Arkivfoto: Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Martin Gerhardsson, här i Skövde AIK:s tröja, är aktuell för en återkomst i Tibro AIK tillsammans med två andra gamla lagkamrater. Arkivfoto: Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
FOTBOLL

Rutinerad trio på väg till Tibro AIK

Fotbollslaget Tibro AIK kan komma att få riktigt fina förstärkningar till nästa säsong i division 2. Tre etablerade före detta Tibrospelare kan nämligen återvända till klubben och förstärka laget om allt går i lås.

Det är tre välkända spelare i den skaraborgska fotbollen som kan förstärka Tibro AIK till nästa säsong.

Det är mittfältaren Mårten Gustavsson, backen Petter Ahlander och anfallaren Martin Gerhardsson som alla tre är intresserade av att spela med Tibro nästa år och som har träffat klubben för att diskutera en eventuell övergång.

Både Gustavsson och Ahlander har Tibro som moderklubb och har nu senast varit med och spelat upp IFK Skövde från division 4 till division 2 men de söker sig nu alltså till en annan klubb i samma serie.

Tillsammans med Martin Gerhardsson, även han med ett förflutet i Tibro, och som den gångna säsongen bröt sitt kontrakt med Skövde AIK för att studera i Karlstad.

Magnus Fägerhag i Tibros sportgrupp bekräftar för P4 Skaraborg att trion Gustavsson, Ahlander och Gerhardsson på eget initiativ sökt sig till Tibro och att parterna ska träffas senare i veckan för att fortsatta förhandlingarna.

Samtidigt står det klart att Tibro tappar de båda talangfulla bröderna Hannes och Ludvig Fritzson.

Duon har båda provspelat med Degerfors i Superettan och den yngre Ludvig har även testa spel hos Örebro i Allsvenskan och Jönköpings Södra i Superettan.

Det är dock inte klart vilken av klubbarna bröderna Fritzson kommer att spela för nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".