Studentföretaget Solstice games har fått pris från högskolan för sitt dataspel Carpet Kitty. Foto: Torbjörn Borg / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Studentföretaget Solstice games har fått pris från högskolan för sitt dataspel Carpet Kitty. Foto: Torbjörn Borg / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Kattspel på Högskolan i Skövde prisades

Dilaram Massimova: Det är ett gulligt spel och man blir beronde
5:15 min

Sju dataspelsutvecklare på Högskolan i Skövde har fått ett stipendium på 20 000 kr från Skövde kommun för sitt utvecklande av dataspelet Carpet Kitty för mobiler.

Det är studentföretaget Solstice Games som tagit emot priset Skövde Academic Game Award.

– Det var roligt att vinna men jag blev smått förvånad för jag hade inte förväntat mig detta, säger Jean Langré en av studenterna.

Spelet går ut på att man är en katt och att man jobbar på en mattfabrik. Det går ut på att klösa i hop så många mattmeter man kan utan att få sparken.

– Vi hoppas att spelet ska var ute på marknaden så fort som möjligt, säger Dilaram Massimova.

Motiveringen från högskolan för priset löd:

"Allt startade med en nättrend. Utmed vägen har teamet åstadkommit såväl hög kvalité på grafik och design, som unikitet och interaktion. Spelet inger i dag ett stabilt helhetsintryck och är spelbart i sin nuvarande form, all fortsatt utveckling är bara bonus. Vi utlyser härmed en varning, varning för otaliga timmar i mobilen, tillsammans med katten som inte jobbar på natten."

– Pengarna går in i företaget och ska hjälpa oss att utveckla spel framöver, säger Jean Langré.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".