Martin Andreasson var nedstämd efter att Villa kammat noll på Skarpe Nord. Arkivfoto:Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Martin Andreasson var nedstämd efter att Villa kammat noll på Skarpe Nord. Arkivfoto:Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
BANDY

Villa fortsätter famla efter formen

Martin Andreasson: "Stor besvikelse"
2:33 min

Villa Lidköpings knackiga säsong fortsätter och laget föll med 2-3 borta mot Kungälv på Skarpe Nord. Lidköpingslaget hade återigen svårt att få igång sitt spel och sladdar kring slutspelsstrecket i tabellen.

Förlusten var extra bitter då det var den förre Villatränaren Ari Holopainen och exvilliten Simon Artig som sänkte Villa.

Den första halvleken var en händelsefattig och direkt tråkig historia och 0-0 i paus var helt logiskt.

Andra halvlek började annars bra för Villa då Daniel Andersson satte 1-0 tidigt efter pass från Jesper Eriksson.

Men sen vände Kungälv. Först kvitterade lagkaptenen Mikael Lindberg och sen kom förre Villaspelaren Simon Artig och strödde salt i såren då han satte 2-1.

Kungälvs Fredrik Johansson utökade till 3-1 och Villa tvingades ta timeout.

Hoppet om poäng hölls intakt då Jesper Bryngelsson smackade in en hörna med knappt tio minuter kvar.

Slutforceringen blev dock uddlös och det var ett frustrerat Villa som klev av Skarpe Nords svårspelade is.

Villa har på seriens nio första omgångar bara mäktat med två segrar och innehar för tillfället den sista slutspelsplatsen. Precis bakom, utanför slutspelsplats, jagar Vänersborg som har lika många poäng som Villa men sämre målskillnad.

Elitserien tar nu ett kortare landslagsuppehåll och Villas nästa match är mot Hammarby på den nybyggda arenan i Stockholm den 10 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".