Sjukhuset i Lidköping räddat

I går invigdes det nya- och ombyggda sjukhuset i Lidköping. Det handlar om de första ombyggnadsetapperna, som kostar Västra Götalandsregionen 100 miljoner kronor. - Förhoppningsvis får vi nu slut på debatten att det här sjukhuset ska läggas ner, säger Sewon Ekberg (fp), ordförande i styrelsen för Skaraborgs sjukhus.
Moderniseringen av sjukhuset i Lidköping kan mycket väl sätta punkt för alla spekulationer om, att sjukhuset ska läggas ner. Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götaland vill nämligen plöja ner ytterligare två till tre hundra miljoner kronor i en tredje och fjärde ombyggnadsetapp. Så mycket pengar satsas inte på ett sjukhus som ska läggas ner. Trots att det är svårt att få tag i personal så är vårdföreståndaren Åsa Thorsell på kirurgen positiv till att ha fått en bättre arbetsmiljö. - Dåliga lokaler kräver mer personal. Antal vårdplatser minskar däremot från 28 till 20 på kirurgen avdelning 1 efter ombyggnaden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista