HANDBOLL

H43 drar sig ur elitserien

Handbollsklubben H43 Lund lämnade i dag in sin konkursansökan till tingsrätten. Klubben meddelar samtidigt att man drar sig ur elitserien i handboll.

Det är på sin hemsida som Skåneklubben skriver om den drastiska åtgärden. Bakgrunden är en ekonomi i kris, bland annat beroende på uteblivna sportsliga resultat vilket i sin tur lett till lägre publik- och sponsorintäkter än förväntat.

Det här betyder att inget lag åker ur elitserien i år och det lag som kommer sist är garanterat en kvalplats. IFK Skövde tillhör botteskiktet i serien, men det är fortfarande oklart exakt hur det här kommer att påverka tabellen. Det går inte att bara räkna bort poängen man fått mot H43.

– Det är inte riktigt så enkelt. Tyvärr. Vi kör ju poolspel i den här serien. Vi har inget svar än på exakt hur det blir. Vi måste ha ett tävlingskommittémöte om detta under eftermiddagen, säger Ralf Lundberg som är tävlingschef på Svenska handbollsförbundet.

– Plockar vi bort alla H43:s matcher så är det sju lag från norra poolen, där jag tror Skövde ingår, som får en match mer spelad i sluttabellen. Och det går ju inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".