Snart är det dags igen och i Tidaholm vill alla som P4 Skaraborg pratat med gå till valurnorna den 22 mars. Foto: Mary Chitgar/P4 Skaraborg

Tidaholmsbor vill rösta i extravalet

"Jag anser att det är ens plikt att rösta liksom"
1:20 min

Det är viktigt att rösta i extravalet - det var alla Tidaholmsbor som P4 Skaraborg träffade dagen efter budgetomröstningen överens om. Men åsikterna om vilka partier som vinner på turbulensen går isär. 

– Ja, det kommer jag att göra. Jag anser att det är ens plikt att rösta, säger Sebastian Sjöberg. 

Han får medhåll av Uno Karlsson, som tycker att det är viktigt att rösta efter att de rödgrönas budget röstats ner i riksdagen.

– Sverigedemokraterna svek pensionärerna, säger han.

Ingemar Thurén tycker att man måste rösta.

– Ja, det är lika viktigt som tidigare men det är olyckligt att det blev så här, säger han.

När det gäller vilka som vinner på att det blir ett extraval går åsikterna isär. Flera personer tror att inget parti kommer att tjäna på det, ett par tror att SD blir vinnarna och ett par tror att SD förlorar på extravalet.

Lotta Karlsson tror att alla politiker kommer att förlora på extravalet eftersom hon befarar att förtroendet för dem kommer att påverkas negativt. 

- De kunde ha enats istället, tycker jag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".