Natale Michael och Bekim Murati har utmanat endurovärldsmästaren Anders Eriksson på armbrytning till förmån för Musikhjälpen.
Natale Michael och Bekim Murati har utmanat endurovärldsmästaren Anders Eriksson på armbrytning till förmån för Musikhjälpen. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio

Fotbollsturneringen ska ta dem in i buren

Natale Michael: Vi har gett oss fan på att komma in i buren.
6:33 min

På måndag drar Musikhjälpen igång. Men redan till helgen ordnas flera evenemang i Skaraborg som ska hjälpa till att dra in pengar till kampen för att stoppa spridningen av HIV.

På lördag anordnas Soccer Championship i Ulvåker utanför Skövde för tredje året i rad. Ifjol drog fotbollsturneringen in 48 000 kronor till Musikhjälpen. En siffra de redan spräckt.

- Det har varit riktigt stort tryck på att vara med, vi har även med två damlag från Göteborg, säger Bekim Murati, en av arrangörerna.

Natale Michael, som också är arrangör, passade även på att utmana fredagsprofilen Anders Eriksson. Om han kommer och bryter arm mot en av gästerna, skänker de 100 kronor per vinst till Musikhjälpen. Något Anders självklart antog, samtidigt som han antydde att det kanske inte skulle bli så mycket till bidrag.

- Där kan jag säga att ni inte kommer behöver skänka några pengar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".