Nässjö IF(blått) var steget före Lidköpings AIK(rött) under stora delar utav matchen. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
1 av 2
Nässjö IF(blått) var steget före Lidköpings AIK(rött) under stora delar utav matchen. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Peter "Prinsen" Karlsson blickar framåt trots tung förlust mot Nässjö. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
2 av 2
Peter "Prinsen" Karlsson blickar framåt trots tung förlust mot Nässjö. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
BANDY

Säsongens första förlust för LAIK

Peter "Prinsen" Karlsson: Vi gräver inte ner oss
4:27 min

Efter att ha gått obesegrade ur bandyallsvenskans fem första matcher stötte Lidköpings AIK på patrull.

När man på hemmaplan tog emot Nässjö IF var det inget snack om saken och man förlorade med klara 4-9.

Det märktes inte att det var ett formstarkt Lidköping som klev ut på hemmais mot Nässjö. Efter fem raka segrar fick man tillslut se sig besegrade. 

Och det var i den andra halvleken som allt fallerade. Efter en jämn första halvlek som slutade 2-3 till Nässjö så var det ett slarvigt och individualistiskt Lidköping som kom tillbaka efter pausen.

Något som straffade sig direkt, redan efter två minuter utav den andra halvleken kunde Nässjö utöka sin ledning till 2-4. Och sen var cirkusen igång.

Inom loppet utav 20 minuter hade Nässjö utökat till 3-8. Efter det så blev det en ganska tafatt match, båda lagen spelade mest av tiden. Nässjö kunde i den 83:e minuten göra sitt nionde mål via Viktor Lindqvist som var svåstoppad.

Lidköping lyckades dock slå in en sista boll i slutminuten och fastställde resultatet 4-9.

– Vi blir lite utspridda och hamnar inte riktigt någonstans. Och vi får inte någon fart på vår offensiv heller så det är klart att det är tacksamt för dem (Nässjö), det var Peter "Prinsen" Karlssons förklaring till raset i den andra halvleken.

Men trots förlusten finns det ingen anledning för Lidköpings AIK att hänga läpp. För med en andraplats i tabellen och bland annat en seger mot storfavoriterna Gripen så har säsongen börjat i dur.

– Vi gräver inte ner oss för det här utan det är bara att blicka framåt, Peter "Prinsen" Karlsson.

Ett annat Skaraborgslag som skulle spela sin sjätte match var Otterbäckens BK. Matchen blev dock uppskjuten på begäran av IFK Motala. Motala valde att skjuta upp matchen då dom har sin målvakt i det finska landslaget just nu. 

Det är oklart när matchen kommer att spelas. Enligt klubbens ordförande Ove Lindh kommer matchen troligtvis inte att spelas innan jul.

Matchfakta:
Lidköpings AIK - Nässjö IF 4-9 (2-3)


Mål Lidköpings AIK: Martin Karlsson 1, Patrik Hellman 1, Philip Florén 1, Robert Karlsson 1.

Mål Nässjö IF: Viktor Lindqvist 3, Marcus Magnusson 2, William Hallberg 2, Patrik Gustavsson Thulin 1, Oskar Henriksson 1.

Publik: 323.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".