Åke Bonnier. Årets Skaraborgare 2014
Biskop Åke Bonnier tog hem titeln Årets Skaraborgare 2013. Foto: Sveriges Radio

Ta chansen - rösta fram biskopens efterträdare

Nu kan du utse en efterträdare till biskop Åke Bonnier. Det handlar förstås inte om att han ska sluta sitt ämbete, utan snarare att det är dags att ta fram kandidater till Årets skaraborgare 2014.

Sedan 1995 har ni lyssnare varit med och utsett Årets skaraborgare. Carl Henrik Ohlsson blev den förste i raden och den senaste är alltså biskop Åke Bonnier i Skara. Däremellan har exempelvis Anja Praesto, Bert Karlsson, Lotta Bromé och Thomas G:son fått ta emot utmärkelsen.

I statuterna för Årets skaraborgare står: ”Till Årets skaraborgare utses en person som bedöms ha uträttat någonting som under året har haft betydelse för Skaraborg och dess invånare, som uppmärksammats på ett positivt sätt eller som representerar någonting som är värt allmän uppskattning. Den person eller de personer som utses skall verka i eller ha en mycket tydlig anknytning till Skaraborg (vara verksam i, bo i eller ha sin rötter i området)”.

Nu är det alltså dags att utse Årets skaraborgare 2014 och vill du lämna förslag på kandidat, så kan du göra det på två sätt:

Mejl: p4.skaraborg@sverigesradio.se

Vykort: Sveriges Radio Skaraborg, 541 24 Skövde

Senast fredagen den 19 december vill vi ha just ditt förslag, gärna med en motivering. I början på januari kommer pristagaren att offentliggöras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".