Anita Blocketrånet
Den här bilden togs på Anita precis efter att hennes dotter skurit loss tjepen efter villarånet. Foto: Privat

Anita pekar ut de misstänka rånarna

"Han där tog fram silvertejpen och satte en remsa över min mun"
1:53 min

En av de två rånarna som överföll och tejpade 72-åriga Anita i hennes hem i Skövde i augusti erkände idag när rättegången hölls. Den andre misstänkte rånaren och ytterligare en man nekar helt.

Men Anita själv pekade ut båda rånarna i rättssalen, och beskrev med egna ord hur köpet av en Rolexklocka övergick i ett brutalt överfall. Anita pekar på en av männen och säger:

– Han där tog fram silvertejpen och satte en remsa över min mun. Men den första remsan kunde jag dra av själv och jag fick upp benet och sparkade honom i skrevet. Då fortsatte han med silvertejpen och virade det varv efter varv runt munnen och huvudet. 

Anita berättar vidare att hon inte fick någon luft då de hade tejpat henne både över munnen och näsan.

– Jag kan inte andas sa jag för då hade jag fått över näsan med. Då drog de ner lite grann så jag fick lite luft. Sen började de surra mina fötter, la mig ner på golvet och släpade in mig i vardagsrummet.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".