Skaraborgs sjukhus i Skövde kommer få en rejäl ansiktslyftning inom de närmaste åren. Arkivfoto: Mats Öfwerström /Sveriges radio
Skaraborgs sjukhus i Skövde kommer få en rejäl ansiktslyftning inom de närmaste åren. Arkivfoto: Mats Öfwerström /Sveriges radio

Ny akutmottagning i Skövde

"Det är mycket efterlängtat"
1:35 min

En helt ny akutmottagning kommer att byggas vid Skaraborgs sjukhus i Skövde med start nästa år och som beräknas vara klar år 2018. Det beslutade Västra Götalands regionstyrelse idag.

Kostnaden för hela byggnationen kommer att ligga på 160 miljoner kronor och förutom den nya akuten så kommer ambulansstationen att byggas ut och bli mer modern.

Sjukhusdirektören Lars Johansson säger i ett pressmeddelande att den nya akuten kommer att betyda mycket för både medarbetare och patienter och att det är en nödvändig del i utvecklingen för att göra Skaraborgs Sjukhus till ett modernt sjukhus.

Regionstyrelsen har samtidigt beslutat att prioritera bygget av ett Tandvårdshus i anslutning till Skaraborgs Sjukhus i Skövde där Folktandvårdens specialisttandvård med sex specialiteter och sjukhusets käkkirurgiska verksamhet ska finnas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".