Erik och Sten Flygare. Foto: Linda Gustavsson / P4 Skaraborg
Erik och Sten Flygare. Foto: Linda Gustavsson / P4 Skaraborg

Olof Palmes mördare avslöjas i Sten Flygares bok

"Vi kommer tala om vem som är mördaren i alla fall"
15 min

Sten Flygare skriver på en bok om mordet på Olof Palme och det var under detta arbete han snubblade över den bok som varit starten till bokförlaget Kinnehill.

Sten Flygare har startat ett bokförlag i Lidköping tillsammans med sönerna Erik och Joel. Det var under tiden som Sten Flygare gjorde research till en bok om mordet på Olof Palme som han och sönerna träffade på romanen "En svart man i mitt badrum", skriven av en sydafrikansk författare.

Boken tar upp rasism och förtryck i Sydafrika men med en humoristisk ton och det var det som familjen Flygare fastnade för när de beslöt sig för att ge ut boken med en svensk översättning och starta bokförlaget Kinnehill.

- Boken var en bestseller i Sydafrika och den hade inte getts ut i något annat land ännu, berättar Erik Flygare.

- Det är mycket humor i boken även om den har en allvarlig underton. Läsaren kan lätt ta ställning själv. Även om den har ett sydafrikanskt perspektiv så passar även för svenska förhållanden, fortsätter Sten Flygare.

Boken om mordet på Olof Palme har Sten Flygare har arbetat på i många år och han vet ännu inte när den kommer att bli färdig men han lovar med glimten i ögat att den kommer att bli kontroversiell. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".