Författaren Willy Klaeson. Foto: Camilla Milton / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Författaren Willy Klaeson. Foto: Camilla Milton / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Willy Klaeson skriver om de vilda mustangerna i Nevadas öken

"De förstör inte ekosystemet, de restaurerar det"
13 min

Willy Klaesons nya bok om mustanger får känslorna att svaja. Vi får träffa hingsten Big Blaze som tar hand om de skadade hästarna och vi får veta vad som dolde sig i transporten med blodspår. Hjärta och smärta i "Mustang - en förföljd frihetssymbol".

Willy Klaeson från Lidköping har engagerat sig för hästar i många år och de senaste åren har engagemanget legat hos de vilda mustangerna i Nordamerika. För ett år sedan skrev han boken "Fängelsehästarna" och nu kommer den senaste romanen "Mustang - en förföljd frihetssymbol".

Där får läsaren reda på under vilka förhållanden som mustangerna lever sitt vilda liv i Nevada. Allt är inte en dans på rosor. Torka, en trafikerad motorväg som skördar många offer och en myndighet som förvarar tiotusentals hästar för att reglera hur många vilda hästar som ska få springa fritt men det finns även entusiaster som engagerar sig för att hjälpa mustangerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".