Daniel Malm och Patrik Nyberg
Militära krafter som bidrag till Musikhjälpen. Daniel Malm och Patrik Nyberg berättar om Wilske kompanis auktioner. Foto: Mikael Hjerpe/Sveriges Radio P4 Skaraborg
MUSIKHJÄLPEN

Militära muskler till salu när kompaniet samlar in pengar

Patrik Nyberg: Fysisk fostran... och vi gör det på riktigt
8:59 min

Musikhjälpen får draghjälp från militären. Wilske kompani på Skaraborgs regemente (P4) auktionerar ut sig själva och skänker pengarna till insamlingen.

Wilkse kompani bidrog till Musikhjälpens insamling redan förra året. Då handlade det om en insamlingsbössa som gav 17 500 kronor, och nu är man ute efter att samla in ännu mer pengar. Insamlingsbössan finns med i år igen, men nu har man byggt ut konceptet med tre auktioner på Tradera.

– Det handlar om muskelkraft och skönsång, berättar Daniel Malm.

– Och om fysisk fostran eller military fitness, inskjuter Patrik Nyberg.

Muskelkraft innebär att kompaniet ställer 20 man till förfogande för att bära, släpa, gräva eller vad köparen så önskar hjälp med ifråga om muskelkraft.

Skönsången består av kompaniets version av Stad i ljus - framförd av upp till 100 man.

Fysisk fostran är ett militärt fysiskt träningspass med bland annat snabbmarsch, löpning i stridsmundering, hinderbana. Fyra timmars ansträngning för en grupp om 10-30 personer.

– Vi gör detta helt på vår fritid, berättar Patrik Nyberg.

Musikhjälpens auktioner pågår fram till och med söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".