Rasmus Wremer hade nära till ett skratt efter den sköna segern mot Malmö. Foto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Rasmus Wremer hade nära till ett skratt efter den sköna segern mot Malmö. Foto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
HANDBOLL

IFK Skövde tog nödvändig seger

Rasmus Wremer: "Nu har vi karaktär"
4:55 min

IFK Skövde tog en lika rättvis som välbehövlig seger hemma mot Malmö med 27-25. Skövde avgjorde matchen i början av andra halvlek då ett 13-14 underläge vändes till en 21-15 ledning.

Det här djupa dalar och höga berg för IFK Skövde för tillfället. Hemmamötet mot Malmö tillhörde den senare kategorin. Segermatchen påminde en del om vinsten mot Hammarby medan det inte fanns ett spår av det IFK Skövde som blev pulveriserat av Redbergslid i omgången innan.

Det klena försvarsspelet var ersatt av ett resolut defensivt agerande och en rad Skövdespelare klev fram och spelade avgörande roller.

Mest lysande var Rasmus Wremer som satte åtta mål och var drivande i det ryck som avgjorde matchen i början av andra halvlek.

Skövde vände då 13-14 underläget i paus till en 21-15 ledning. Wremer gjorde fem av IFK:s mål i 8-1 rycket och samtidigt var det tätt bakåt med bara ett insläppt Malmömål under de första fjorton minuterna (!) i den andra akten.

Hemmalaget höll undan matchen ut och enda gången då viss dramatik infann sig var då Malmö reducerade med 26-24 med tre och en halv minut kvar.

Men Alfred Ehn säkrade kort därpå segern med sitt 27-24 mål.

Förutom Wremer så visade Robert Lechte gammal god form mellan stolparna efter att ha fått en helt annan uppbackning av försvaret än senast i RIK matchen. Lechte kunde summera kvällen med att ha räddat femton av 37 skott vilket gav 41 i räddningsprocent.

Jonas Samuelsson fortsätter att spela på en hög nivå och prickade in totalt sju mål. Samuelsson som i matchen mot Malmö spelade på vänster nio positionen.

Det enda dystra för Skövde den här aftonen var att Kristian Svensson, som var alert värre, fick utgå skadad tidigt i matchen.

När han satte sitt tredje mål på lika många försök så högg det till i höger lårs baksida och han vilades matchen ut av säkerhetsskäl. Det är i nuläget oklart hur kraftig bristningen är och hur länge han blir borta.

Sammantaget var det en hård, bitvis ful och het match helt i publikens smak och de drygt 2200 åskådarna, som gick in gratis, skapade en härlig inramning.

Vinsten var av yttersta vikt för Skövde som vid en förlust hade blivit alltmer förankrat på en kvalplats.

Nu har laget två poäng upp till fast mark och tre pinnar upp till slutspelsplats i en jämn och haltande tabell.

På torsdag i nästa vecka kan det dessutom bli andra raka segern då jumbon Önnered gästar Skövde i ett bottenmöte. 

Matchfakta:
IFK Skövde-Malmö 27-25 (13-14)

IFK Skövde: Rasmus Wremer 8 (2), Jonas Samuelsson 7, Markus Stegefelt 4 (2), Kristian Svensson 3, Adam Samuelsson 2, Alfred Ehn 2, Charlie Röxner.

Malmö: Mirsad Pecikoza 7, Stian Tönnesen 5 (3), Robert Månsson 5, Nikolaj Koch-Hansen 3, Fredrik Lindahl 3, Jim Andersson, Hampus Svännel.

Publik: 2208.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".